Návšteva rádioexperta z Nemecka

Na potulky Slovenskom a rádiozberateľmi prišiel vzácny hosť, p.Thomas Guenzel so svojou pani, až z ďalekého Nemecka. To je dôkaz, že slovenskí zberatelia maju vo svete "zvuk".

Najprv som dostal krátky email, či sa môže prísť pozrieť na moju zbierku. Thomas sa rozhodol stráviť týždeň na Slovensku, spolu so svojou pani a naplánoval si bohatý program po celom Slovensku. Musím uznať, že mal dobrú prípravu, vedel o nás a rovno si naplánoval navštíviť mňa a Eda Pavlíka zo Spiša. Tak sme si v septembri dohodli návštevu a spravil som mu bohatý program. Doobeda u mňa, poobede u Braňa Čepca, večer, ako inak, okoštovať husacinu a modranské víno a na druhý deň prehliadku Bratislavy. Samozrejme, aj s výstavou rádií, ktorú organizoval pán Rakovský v Slovenskom rozhlase.

Diskusia o rádiách nemala konca. Priznal sa, že navštívil viac zberateľov, aj napr. p.Ernsta Erba vo Švajčiarsku. Thomas sa špecializuje na Telefunkeny. U mňa si pozrel rádia z tridsiatych rokov, u Braňa sme strávili hodiny pri nemeckých strojoch. Najviac ho zaujal model Telefunken Big Ben Salon, lebo ten sa nerobil v Nemecku. Ak by ste muchceli spraviť radosť, tak mu pošlite známky s motívmi rádií a rádiotechniky. I to patrí k jeho hobby. Tak som doma našiel dve známky s Murgašom. Zaujímavé, že o Murgašovi nevedel nič, tak som mu spravil odborný výklad.

Bola to milá návšteva, hlavne preto, že sme sa dostali do povedomia zahraničia a dozvedeli sme sa niečo o zberateľoch v Nemecku. Výmena skúseností je vždy na úžitok. Na záver slová hosťa:

"We had a great time and will never forget this wonderful time we could share with you, Brano and your wives."
"Prežili sme krásne chvíle a nikdy nezabudneme na tento čas, ktorý sme strávili s tebou, s Braňom a vašimi manželkami."


To sme u Braňa Čepca: zľava Viktor Cingel, Thomas Guenzel, Braňo Čepec.... a samozrejme všade rádiá


Odpočinok pri poháriku chutného modranského vínka :)


Ukážka z trvalej výstavky rádií a histórie v Slovenskom rozhlase.

Dokumenty :: Cestopisy
Vytvorené: 29.10.2008