Miskolci kiállítás

2012. november 12-én a Miskolci Egyetemen állandó rádiótörténeti kiállítás nyílt. A Németh Ernő és R. Nagy József készülékeiből összeállított kiállításon közel kétszázötven rádió, számos kísérőanyag, korabeli plakátok, ismertetők, fényképek, szöveges ismertetők tekinthetők meg. A három részből álló tárlat részben technikatörténeti, részben idősorrendben, a rádiózás kezdeteitől a hazai rádiógyártás megszűnéséig vonultat fel készülékeket. A legidősebb készülék 1924-ből, a legifjabb az 1980-as évekből való. A gyűjtemény gerincét a hazai gyártású készülékek teszik ki, de helyet foglalnak benne német, osztrák, NDK-s, szovjet, csehszlovák, jugoszláv, illetve román, távol-keleti és amerikai rádiók is.

A kiállítás első része a Cl épület (Műszaki Anyagtudományi Kar) lépcsőházának I. emeletén, második része ugyanezen emelet folyosóján, míg harmadik, csak előre egyeztetett időpontban látogatható, a készülékeket működés közben is bemutató része szintén az emeleten, a Miskolci Egyetem Telefonközpontjában helyezkedik el. Előzetes bejelentkezés és időpont egyeztetés után lehetőség nyílik tárlatvezetésre is, ahol a terjedelmi okok miatt szűkszavúra fogott szöveges ismertetőknél jóval többet tudhatnak meg a készülékekről, a rádiózás technikai és társadalmi hátteréről.





Németh Ernő- R. Nagy József

RMK Nosztalgia Rádió Egyesület lapja - Megjelenik kéthavonta, ingyenesen az Egyesület tagjai részére
Főszerkesztő: Kóger László, Szerkesztés: Biliczky István, Kiadás: Szécsényi Lajos
RMK Nosztalgia Rádió Egyesület székhelye: 1800Bp., Bródy S. u. 5-7. Elnök: Kóger László tel.: (06-30) 378-6633 kogerradio@citromail.hu
Dokumentumok :: Nosztalgia Rádió Hírújság
2014.12.21