Radiomúzeum v mestečku Bad Tatzmannsdorf

Ak máte namierené do Rakúska do mestečka Bad Tatzmannsdorf alebo okolia, cca 120 km južne od Viedne, tak okrem turistiky, perfektnej bicyklovačky a vína, nájdete v meste Tazmandorf rádiomuseum, na adrese Batthyany Allee 21, AT-7431 , Bad Tatzmannsdorf
Bad Tatzmannsdorf, Oberwart, (0043) 0676 4939956

http://www.radiomuseum.org/museum/a/radiomuseum-bad-tatzmannsdorf/

Rezervoval som si prezentáciu (treba dopredu dohodnúť), nakoľko to nie je celodenne otvorené a pozrel som si 5 veľkých miestností v rodinnom dome, kde boli perfektne poukladané rádia rôzneho veku, výroby, hlavne však rakúskej výroby. Najviac ma zaujala prezentácia tranzistorových rádií (pozri obrázok). Netušil som, že sa známe rádia vyrábali v toľkých farebných vyhotovenia. Z výroby Tesla na tam nachádzal len model 308U a preto som pánovi ukázal aj ostatné bakelitové prijímače z radu 30xU a najviac žasol nad modelom 307U.

Kto teda máte rád rádia firiem Eumig, Hornyphone, a iných rakúskych výrobcov, vrelo doporučujem zájsť na toto milé miesto. Nezabudnite si ešte dať v miestnych reštauráciách niečo Bio, alebo Organic, (rozumej potraviny pestované ako sa voľakedy bez umelých prísad pestovali), dajte si priniesť pohárik dobrého Zweigeltu (odroda červeného vína), prípadne sa zastavte v špičkových miestnych kúpeľoch - a máte prežitý krásny víkend v lone Rakúskeho Burgenlandu.

Viktor Cingel


Dokumenty :: Cestopisy, Dokumenty :: Články
Vytvorené: 25.9.2016